Bötar för jakt med pilbåge

Lund (JJ) En 17-årig kille har dömts till böter för jaktbrott. Han köpte sig en pilbåge och satte sig uppe i ett jakttorn i skogen - men blev avslöjad innan han hunnit avfyra en enda pil.

En 17-ring har dömts till ett par tusen kronor i böter efter att ha blvitit ertappa när han var planerade att jaga med pilbåge. (Foto: iStock)

I början av september beställde 17-åringen en pilbåge med pilar och kamouflageklädsel för 3000 kronor från en nätbutik. Han tänkte ”skaffa sig en hobby i stället för att sitta så mycket framför datorn”, förklarade han inför Lunds tingsrätt.

Han skulle jaga vilt. Men en arrendator upptäckte honom i ett jakttorn i Häckeberga naturreservat och larmade både polisen och markägaren. 17-åringen visste att det han gjorde var olagligt.

Vid rättegången dömdes 17-åringen till dagsböter på ett par tusen kronor. Pilbågen som polisen hade tagit från honom, får han inte tillbaka, rapporterar Kvällsposten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼