Fick böta 17 500 för olagliga patroner

Kinda (JJ) En 63-årig Kindabo har i Linköpings tingsrätt dömts till dagsböter för brott mot vapenlagen. Mannen fälls för att han hade 720 patroner i sin bostad utan ha rätt till det.

I juni 2014 fick polisen ett tips om att en 63-årig Kindabo hade ammunition i sin bostad trots att han saknade tillstånd för det, då hans vapentillstånd var återkallat sedan tidigare.

Totalt beslagtog polisen 720 patroner av varierande kaliber. Mannen har erkänt och dömts till dagsböter för brott mot vapenlagen.

Enligt tingsrättens dom var mannen aktiv i en skytteklubb i slutet av 1980-talet och att ammunitionen sedan blev liggande i ett vapenskåp.

Tingsrätten skriver i domen: med beaktande av det anförda kan befaras att ammunitionen på grund av sin särskilda beskaffenhet och omständigheterna i övrigt ska komma till brottslig användning.

Linköpings tingsrätt dömer 63-åringen till 17 500 kronor i böter för brott mot vapenlagen. Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden, uppger Lidköpings tidning/Kinda Posten.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser