Bötade 10 000 för vildsvinskrock

Slätmon (JJ) 15 timmar efter att 63-åringen kört på ett vildsvin kontaktade han polisen. Nu har mannen dömts för brott mot jaktlagen och måste betala 10 000 kronor i böter.

Natten till den 20 juli 2015 som olyckan inträffade på riksväg 23/34 i närheten av Slätmon i Östergötland. Mannen hade arbetet i tolv timmar och var på väg hem när han fick syn på två vildsvin på vägbanan.
Mannen körde på det ena vildsvinet men vågade lämna bilen, men kunde se att det vildsvinet sprang från platsen.

Dagen efter upptäckte han att den fått en skada på bilen och kontaktade sitt försäkringsbolag som undrade om han kontaktat polisen.
Först cirka 15 timmar efter olyckan ringde mannen till polisen. Under rättegången hävdade 63-åringen att han inte kände till skyldigheten att anmäla viltolyckor när vildsvin är inblandade

Att vänta i 15 timmar är enligt domstolen att betrakta som ett brott som skett av ”grov oaktsamhet”. Straffet blev 40 dagsböter på sammanlagt 10 000 kronor.. skriver Östgöta Correspondenten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.
ANNONS ▼