Bötade 10 000 för vildsvinskrock

Slätmon (JJ) 15 timmar efter att 63-åringen kört på ett vildsvin kontaktade han polisen. Nu har mannen dömts för brott mot jaktlagen och måste betala 10 000 kronor i böter.

Natten till den 20 juli 2015 som olyckan inträffade på riksväg 23/34 i närheten av Slätmon i Östergötland. Mannen hade arbetet i tolv timmar och var på väg hem när han fick syn på två vildsvin på vägbanan.
Mannen körde på det ena vildsvinet men vågade lämna bilen, men kunde se att det vildsvinet sprang från platsen.

Dagen efter upptäckte han att den fått en skada på bilen och kontaktade sitt försäkringsbolag som undrade om han kontaktat polisen.
Först cirka 15 timmar efter olyckan ringde mannen till polisen. Under rättegången hävdade 63-åringen att han inte kände till skyldigheten att anmäla viltolyckor när vildsvin är inblandade

Att vänta i 15 timmar är enligt domstolen att betrakta som ett brott som skett av ”grov oaktsamhet”. Straffet blev 40 dagsböter på sammanlagt 10 000 kronor.. skriver Östgöta Correspondenten.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser