Boström lyckades med smålandsstövare

Sveg (JJ) Rasmus Boström provade i dag lyckan sedan ett gäng björnjägare utanför Sveg gått bet på en kontakt de misstänkte kunde vara björn.

Det blev en björn för Rasmus Boström och hans jaktkamrater i dag.

– Jag blev uppringd av ett gäng killar som trodde deras hundar jobbat med björn. Hundarna hade skällt några skall men sedan brutit.

Rasmus Boström jagade i dag med Jonatan Lindkvists smålandsstövare Chip. Hunden behövde inte var lös länge innan upptaget kom och jägarna kunde relativt snabbt konstatera att det rörde sig om en björn.

– Det snurrade på bra och flera såg björnen. Jag hade själv ett läge men stod och tittade på Astron när den plötsligt svepte förbi på 20 meter.

Eftersom björnen höll sig på ett begränsat område kunde Rasmus till slut komma i förhåll och avsluta. En av de killarna som ringde honom hade också fått släppa på sin blandras som med stöd av Chip skällde på bra den med.

Björnen vägde drygt 100 kilo.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser