Boråsare fällde sin första björn

Hammarstrand (JJ) Älgjaktspremiären för de 15 Boråsarna som jagar i Stordalen utanför Hammarstrand i Jämtland resulterade i björn. Något ingen av jägarna trott skulle ske. – Det var riktigt roligt, säger Marcus Johansson som deltar i jakten.
Glada jägare med oväntat premiärbyte. Främre raden från vänster: Jonas Ekholm (skytt), Marcus Johansson, Mikael Fransson. Bakre raden från vänster: Anders Larsson, Gunnar Furuvik.

Björnen, en hona på 60 kilo, kom lufsandes på vägen och sköts av passkytten Jonas Ekholm. Sannolikt var hon stött av hundarna som användes till älgjakten.

Marcus Johansson som Jaktjournalen når på mobil berättar att jaktlaget jagat i området i drygt tio år och under den tiden har de aldrig skjutit någon björn.

– Vi har inte ens sett björn, så det här var riktigt kul, säger han.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser