Boråsare fällde sin första björn

Hammarstrand (JJ) Älgjaktspremiären för de 15 Boråsarna som jagar i Stordalen utanför Hammarstrand i Jämtland resulterade i björn. Något ingen av jägarna trott skulle ske. – Det var riktigt roligt, säger Marcus Johansson som deltar i jakten.
Glada jägare med oväntat premiärbyte. Främre raden från vänster: Jonas Ekholm (skytt), Marcus Johansson, Mikael Fransson. Bakre raden från vänster: Anders Larsson, Gunnar Furuvik.

Björnen, en hona på 60 kilo, kom lufsandes på vägen och sköts av passkytten Jonas Ekholm. Sannolikt var hon stött av hundarna som användes till älgjakten.

Marcus Johansson som Jaktjournalen når på mobil berättar att jaktlaget jagat i området i drygt tio år och under den tiden har de aldrig skjutit någon björn.

– Vi har inte ens sett björn, så det här var riktigt kul, säger han.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser