Boråsare fällde sin första björn

Hammarstrand (JJ) Älgjaktspremiären för de 15 Boråsarna som jagar i Stordalen utanför Hammarstrand i Jämtland resulterade i björn. Något ingen av jägarna trott skulle ske. – Det var riktigt roligt, säger Marcus Johansson som deltar i jakten.
Glada jägare med oväntat premiärbyte. Främre raden från vänster: Jonas Ekholm (skytt), Marcus Johansson, Mikael Fransson. Bakre raden från vänster: Anders Larsson, Gunnar Furuvik.

Björnen, en hona på 60 kilo, kom lufsandes på vägen och sköts av passkytten Jonas Ekholm. Sannolikt var hon stött av hundarna som användes till älgjakten.

Marcus Johansson som Jaktjournalen når på mobil berättar att jaktlaget jagat i området i drygt tio år och under den tiden har de aldrig skjutit någon björn.

– Vi har inte ens sett björn, så det här var riktigt kul, säger han.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser