Bönder vill ha vapen på traktorn

Mjölkbönderna Bo och Rickard Hagström i Gårdsjö vill ha med gevär och ammunition på traktorn för att kunna försvara sina kalvar och kvigor mot rovdjursangrepp. Länsstyrelsen har avslagit ansökan.

Far och son Hagström skriver i sin ansökan att de har djur på nio ställen och måste ha möjlighet att skydda dessa.
Nyligen attackerades en kviga vid Gårdsjö av ett rovdjur, förmodligen en björn, och djuret fick omfattande skador.
– Vi vill ha med oss studsare och ammunition för att klara av ett rovdjursangrepp.
Bo och Rickard Hagström ska överklaga avslaget till länsrätten

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser