Boka tid för björntest i hägn!

Almunge (JJ) Idag klockan 11.00 öppnade Roslagen Jakt och Vilt bokningarna för vårens test av björnhundar i deras nya björnhägn i Almunge.

Idag öppnade bokningarna inför vårens björntester i björnhägnet hos Roslagens Jakt och Violt i Almunge.

Roslagens Jakt och Vilt har under hösten fått tillstånd för test av björnhundar i hägn. När tillståndet var klart började bygget av hägn och ett hus för björnarna att övervintra. Björnhuset rymmer fyra björnar och är byggt efter ritning av Bengt Röken. Hägnet består av ett större rasthägn och ett hägn för björntester med pol.
Hundarna släpps i en skogsdunge cirka hundar meter före hägnet och kan sedan hålla kontakt med björnarna runt om hägnet och i en korridor mitt inne i hägnet. På ena sidan av hägnet finns två torn i hörnen med upphöjd placering för domare.
För att björnarna inte ska kunna gräva sig ut har man stuckit ned 9 000 meter armeringsjärn fördelade på två meters längder med tio centimeters mellanrum. Björntesterna är planerade att inledas i början av maj när björnarna vaknat ur sitt ide och transporterats till Almunge.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼