Bok om Lillhärdalsfallet släpps

Kungsbacka (JJ) Många förvånades över rättsprocessen i Lillhärdalsfallet och menade att åtalet var att betrakta som bristfälligt. Skogsentreprenören Karl Hedin följde rättegången på nära håll och har nu tillsammans med Björn Törnvall skrivit en bok om händelseutvecklingen.

Ny bok om det uppmärksammade Lillhärdalsfallet på gång.

Boken ”De jagade jägarna” tar sin utgångspunkt i ett det uppmärksammade Lillhärdsfallet som nyligen avslutades med att samtliga misstänkta tjuvjägare friades av Svea Hovrätt.

Författarna ger en detaljerad beskrivning av fallet, men de drar också egna slutsatser från det som utspelade sig i Lillhärdal i maj 2012. De menar  att processen i tillägg till att vara ett långt utdraget rättsfall, beskriver hur vargkonflikten nu även nått ända in i vårt rättsväsen.

”När länsstyrelserna nu beviljar sig själva tillstånd, att sätta ut hemliga kameror i skogarna, verkar skyddet av vargen övergå till jakten på jägarna. I ett vargrevir har jägaren inte bara att acceptera en minskande viltförekomst och rädslan för att förlora en familjemedlem – jakthunden. Nu tillkommer även oron för att bli fotograferad i lönndom, med tillhörande hot om fleråriga rättsprocesser. Detta oberoende av om det finns något bevis på vargjakt, eller som i Lillhärdalsfallet, snarare flera bevis på motsatsen.”

De två författarna ställer sig frågan vilken annan noga kontrollerad skötsam grupp i det svenska samhället som jagas av myndigheterna på samma sätt, som sker med jägarna?

Boken släpps i mitten av december och kan beställas här >>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼