Bok om Lillhärdalsfallet släpps

Kungsbacka (JJ) Många förvånades över rättsprocessen i Lillhärdalsfallet och menade att åtalet var att betrakta som bristfälligt. Skogsentreprenören Karl Hedin följde rättegången på nära håll och har nu tillsammans med Björn Törnvall skrivit en bok om händelseutvecklingen.

Ny bok om det uppmärksammade Lillhärdalsfallet på gång.

Boken ”De jagade jägarna” tar sin utgångspunkt i ett det uppmärksammade Lillhärdsfallet som nyligen avslutades med att samtliga misstänkta tjuvjägare friades av Svea Hovrätt.

Författarna ger en detaljerad beskrivning av fallet, men de drar också egna slutsatser från det som utspelade sig i Lillhärdal i maj 2012. De menar  att processen i tillägg till att vara ett långt utdraget rättsfall, beskriver hur vargkonflikten nu även nått ända in i vårt rättsväsen.

”När länsstyrelserna nu beviljar sig själva tillstånd, att sätta ut hemliga kameror i skogarna, verkar skyddet av vargen övergå till jakten på jägarna. I ett vargrevir har jägaren inte bara att acceptera en minskande viltförekomst och rädslan för att förlora en familjemedlem – jakthunden. Nu tillkommer även oron för att bli fotograferad i lönndom, med tillhörande hot om fleråriga rättsprocesser. Detta oberoende av om det finns något bevis på vargjakt, eller som i Lillhärdalsfallet, snarare flera bevis på motsatsen.”

De två författarna ställer sig frågan vilken annan noga kontrollerad skötsam grupp i det svenska samhället som jagas av myndigheterna på samma sätt, som sker med jägarna?

Boken släpps i mitten av december och kan beställas här >>

AKTUELLT

Sverige har 2 900 björnar

Stockholm (JJ) Den svenska björnstammen växer. Av 2017 års populationsberäkning dras slutsatsen att det i dag finns cirka 2 900 björnar i landet.

Annonser