Boende i Stockholm: ”Jag kallar det för bäverattacker”

Boende i Stockholm vill att kommunen agerar mot bävrar som gnager på träd och gör dem farliga utmed Bällstaån.

Bävrar ställer till skada på träd längs Bällstaån i Stockholm. Arkivbild: Gettyimages

Lokaltidningen Mitt i Stockholm uppger att flera personer hört av sig till redaktionen om bävrarna och deras trädavverkning vid Bällstaån.

– Jag kallar det för bäverattacker, för det är vad det är. På flera ställen finns snart inga stående träd kvar, säger Petra Lynes till Mitt i Stockholm.

Hon är rädd för att det ett träd ska falla så att exempelvis något barn skadas.

Kommunens viltvårdare, Tommy Tuvunger håller med.

– Ofta går de upp på strandpromenader och stigar längs vattnet och gnager på träd så att de riskerar att trilla, säger Tommy Tuvunger till Mitt i Stockholm.

Han framhåller dock att kommunens skyddsjägare försöker hålla efter bäverstammen och skjuter ett 20-tal djur varje år.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼