Bodström blåste jägarna – igen!

Stockholm (JJ) Den 14 mars lovade justitieministern att jägarna skulle kunna skydda sin hörsel med ljuddämpare från den första juli. Nu har besked kommit att jägarna får vänta långt in på hösten innan det löftet uppfylls.

Moderate riksdagsmannen Jan-Ewert Rådhström, Värmland, är mycket kritisk till justitieministerns nonchalans.
För sex år sedan motionerade Jan-Ewert första gången om att Sveriges 300 000 jägare riskerar allvarliga hörselskador på grund av förbudet mot ljuddämpare på jaktvapen.
– Regeringen har haft enormt lång tid på sig, att då vara så slö att en halv jaktsäsong försvinner är oerhört nonchalant, säger Rådhström.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser