Bodin bakom fälld björn i Särna

Särna (JJ) För några timmar sedan fällde Anders Bodin, Vemhån, en björnhona på drygt 100 kg, efter ståndskall på Svartåsens jaktlags marker.

– Tanken var att jag inte skulle skjuta, utan en kille från jaktlaget skulle få chansen. Men plötsligt tittade björnhonan rakt på mig och jag sköt instinktivt, berättar Anders Bodin, som blev uppringd igår efter en synobs.

– Vi har varit här tidigare i området och det har gått bra. Jag släppte mina plotthundar Ruger och Junior som tog upp björnen ganska nära en väg. Men det drog iväg och trots att det var flera jaktlag i området som samjagade gick det ur markerna, berättar Anders.

Till slut blev det ståndskall på marker tillhörande Svartåsens jaktlag. Ett tag trodde jägarna att de skulle tvingas bryta jakten och koppla hundarna, men så fick de tag på jaktledaren som hade en jägare som var intresserad av att följa med in på ståndskallet.

– Min tanke var att han skulle få skjuta, men det gick fort och det blev som det blev, jag brukar låta andra skjuta, berättar Bodin.

Björnhonan är ännu inte vägd, men uppskattningsvis ligger vikten på cirka 115 kg. Detta var den femte björnen som Bodin ligger bakom i höst.

Efter flera timmars jakt fällde Anders Bodin denna björnhona på Svartåsens jaktlags marker utanför Särna.

För ett par dagar sedan fällde Jan Larsson, denna björnhane på 177 kg, också i Särna. Även denna gång var det Ruger och Junior som stod för grovjobbet.I förra veckan fälldes denna 40 kg björnhane på Löddeåsen, Sonfjället. Ruger och Junior skötte sig igen och Jens Nylund, Finnspång fick avsluta på eftersök.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser