Bockpremiär

Så var det äntligen dags för bockpremiären. Mängdr av jägare satt ute i morse för att spana efter den efterlängtade bocken.

Mikael Reinholdsson, Valdemarsvik, var en av många jägare som lyckades skjuta en bock på premiärmorgonen. Mikael fotograferade även sin bock och skickade in bilden och en kort text till Jaktjournalens fotoalbum på internet.
Har du skjutit en bock och tagit en bild, skicka in bilden och skriv några rader och berätta om jakten, vilket vapen du använde och om det hände något annan spännande under morgontimmarna.
Du kan se Mikaels bock på länken undertill. 

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser