Blandraser bakom fälld björn

Kungsberg (JJ) Jägarna i Stentjärns jaktlag utanför Kungsberg i Dalarna upptäckte i morse en björn. Hans Nornholm, ringdes in med blandrasen Gunvald och sedan blev det full jakt.

Dagens björn i Stentjärn, här med hundföraren Hans Norholm och blandrasen Gunvald.

Stentjärns jaktlag, nordväst om Järbo, var i morse ute för att spana efter björn. En av jägarna upptäckte tidigt på morgonen en björn intill en kraftpark. Snabbt beslutade de sig för att ringa efter Hans Nornholm, Torsåker, som har blandrashunden Gunvald som varit med på flera lyckade björnjakter.

– Vi postade ut och sedan släppte vi Gunvald och en annan blandras med mycket plotthund i sig, Sally, 1,5 år. Sally låg bakom en lyckad björnjakt tidigare i veckan i Gävleborg län som ni kan läsa om här>>

Efter ett tag hittade hundarna björnen och det blev drev direkt.

– Björnen ville inte alls stå utan det blev nästan som harjakt, det buktade stort och var bland annat in en sväng på Gävleborgssidan innan den kom in på Stentjärns marker igen. Där lyckades vi till slut fälla björnen. Det var ett bra hundjobb även om Sally kom efter lite i slutet så var det en bra inskolning för henne, berättar Hans.

Björnen väger cirka 50 kg.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼