Blandraser bakom fälld björn

Kungsberg (JJ) Jägarna i Stentjärns jaktlag utanför Kungsberg i Dalarna upptäckte i morse en björn. Hans Nornholm, ringdes in med blandrasen Gunvald och sedan blev det full jakt.

Dagens björn i Stentjärn, här med hundföraren Hans Norholm och blandrasen Gunvald.

Stentjärns jaktlag, nordväst om Järbo, var i morse ute för att spana efter björn. En av jägarna upptäckte tidigt på morgonen en björn intill en kraftpark. Snabbt beslutade de sig för att ringa efter Hans Nornholm, Torsåker, som har blandrashunden Gunvald som varit med på flera lyckade björnjakter.

– Vi postade ut och sedan släppte vi Gunvald och en annan blandras med mycket plotthund i sig, Sally, 1,5 år. Sally låg bakom en lyckad björnjakt tidigare i veckan i Gävleborg län som ni kan läsa om här>>

Efter ett tag hittade hundarna björnen och det blev drev direkt.

– Björnen ville inte alls stå utan det blev nästan som harjakt, det buktade stort och var bland annat in en sväng på Gävleborgssidan innan den kom in på Stentjärns marker igen. Där lyckades vi till slut fälla björnen. Det var ett bra hundjobb även om Sally kom efter lite i slutet så var det en bra inskolning för henne, berättar Hans.

Björnen väger cirka 50 kg.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼