Björnupptag mitt i älgsåten | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
3 år sedan björnjakt
I dag klaffade björnjakten även om björnen blev störd av älgjägare. Christer Lind kunde fälla en björnhanne på gångstånd för Blaser. Foto: Jonas Lännbjer
Björnupptag mitt i älgsåten
Stöde (JJ) När Rasmus Boström kopplade loss plotthunden Blaser for han i väg. Upptaget på björn kom mitt i en såt där jägare jagade älg.
Rasmus Boström jagar i Västernorrland nu och i dag jagade de utanför Stöde. Han var inbjuden till ett jaktlag som fått tips om en björnobs i går kväll. – Jag spårade med Blaser en stund i spåret för att vara säker på att det var en björn vi jagade. Efter ett tag såg jag fina spårstämplar i en myr och då släppte jag. Blaser for i väg och upptaget kom på grannmarken där jägarna jagade älg. – En passkytt såg björnen och tog kort, berättar Rasmus. Eftersom det var många jägare i skogen och aktivitet där så stod björnen dåligt. Den blev orolig och drog i väg. – Det verkade precis som om björnen ville tillbaka samma väg som den kom i från. En av grabbarna som hade bjudit in oss hade tagit pass på en myr och där kunde han fälla björnen. Inte alls långt från det stället den observerats kvällen innan. Björnen var en hane på 96 kilo. Efter jakten kunde björnjägarna nyttja älgjaktslagets slakteri för att ta hand om björnen. – Älgjägarna var bara glada och positiva och vi är tacksamma att vi kunde få använda deras slakteri, säger Rasmus Nu fortsätter han och Jonas Lännbjer att jaga björn i Västernorrland så länge de har möjlighet. Kvar finns nio björnar på tilldelningen i länet.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!