Björnunge får stanna i Orsa Björnpark

ORSA(JJ). Den övergivna björnunge som tagits om hand vid Orsa Björnpark får stanna kvar där. Detta står klart sedan Naturvårdsverket tagit beslut i ärendet.

Björnungen kom till Orsa Björnpark den 2 juni och var då svag, men har efterhand återhämtat sig. Vid Orsa Björnpark är man naturligtvis glada över att björnungen får bli kvar i parken.
Det här meddelar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Beslutet Naturvårdsverket tagit innebär att Svenska Djurparksföreningen får dispositionsrätt på björnungen med placering i Orsa.
– I egenskap av koordinator för den Skandinaviska brunbjörnen anser jag att det är mycket glädjande och värdefullt att SDF och Orsa björnpark har fått ett nytt tillskott till djurparkspopulationen av brunbjörn. Brunbjörnsungen ”Liten” kommer bli ett värdefullt tillskott till den genetiska mångfalden inom den Skandinaviska björnpopulationen i våra djurparker eftersom detta möjliggör en ökad kompatibilitet med den vilda populationen vilket alltid är eftersträvansvärt. Om 3-4 år kommer han börja bidra med nytt”, säger Kenneth Ekvall, Koordinator Skandinavisk Brunbjörn, Svenska Djurparksföreninge, i ett pressmeddelande från Naturvårsdsverket.

Björnungen kommer till en början att ha ett eget hägn, men i framtiden kommer han att få sällskap av andra björnar.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser