Björnungar tågdödade

Kiruna (JJ) Två björnungar dödades när de blev överkörda av tåget vid Stenbacken sex mil väster om Kiruna.

De båda björnarna  var fjolårsungar och hittades ett par hundra meter från varandra efter banvallen.
Kollisionen anmäldes av lokföraren och när en jägare kom till platsen upptäckte han de döda björnarna. Någon hona fanns inte i närheten. Eftersom det var fjolårsungar kan det vara så att de redan skilts från honan och var ute på egen hand.
De döda björnarna ska skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt för undersökning.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser