Björnskytt utreds för jaktbrott

Kaunisvaara (JJ) Den man som på söndagen anmälde att han skjutit en björn vid Kaunisvaara utreds för grovt jaktbrott.

Mannen har uppgett att han varit ute på jakt när han plötsligt blivit attackerad av en björn – och tvingats till att avlossa skott.  

– Han säger sig ha skjutit i självförsvar, säger Catrin Hedqvist, länsvakthavande polisbefäl, till Norrbottens-Kuriren.  

Jourhavande åklagare har nu beslutat att inleda en förundersökning gällande grovt jaktbrott gentemot mannen. Enligt polisen har inte mannen de tillstånden som krävs för jakt på området.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser