Björnpoolen bakom sista björnen i Västerbotten

Dorotea (JJ) Nu på morgonen fälldes den sista björnen på tilldelningen i Västerbotten väster om Dorotea.

Björnjakten är avlyst i Västerbotten. Detta sedan den så kallade Björnhundspoolen i Västerbotten och Norrbotten fällde den sista björnen på tilldelningen.

Robert Salomonsson, Vilhelmina, Martin Ottosson och Peter Mårtensson, Åsele, kunde med gemensamma krafter avsluta årets björnjakt i Västerbotten. Martin Ottosson hade släppt sin gråhund Jack som skällde björn på Höglands älgjaktslags marker.

Robert och Peter befann sig i närheten och anslöt till området som ligger ovanför odlingsgränsen inom Dorotea kommun.

Efter ett tag lyckades björnen komma undan från Martins gråhund Jack. Men efter spårningsarbete av trion lyckades man hitta björnen igen och Martin kunde fälla den på gångstånd.

En hona med uppskattad vikt runt 60 kg.

Därmed är licensjakten på björn avslutad i Västerbotten. Även i fjol var det samma gäng som fällde sista björnen, då hette skytten Nathalie Jonsson.

– Vi är väldigt nöjda trots att vi åkt på skador på hundar. Nu åker jag bara hem och packar om väskorna för att sedan köra upp till Arvidsjaur i Norrbotten där det fortfarande finns björn kvar på tilldelningen. Där kommer jag att vara anträffbar dygnet runt om någon behöver hjälp, berättar Robert som tar med sig Nathalie och hela hundstallet.

Björnhundspoolen i Västerbotten/Norrbotten avslutade årets björnjakt med en björnhona. Fr v Robert Salomonsson, skytten Martin Ottosson och Peter Mårtensson.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser