Björnjaktspremiären flyttas inte fram

Gävleborgs län (JJ) Det blir ingen revidering av jakttiderna på björn i Gävleborgs län. Länsstyrelsen har beslutat att björnjakten startar den 21 augusti i likhet med tidigare år.

Jaktjournalen skrev tidigare om att både länsstyrelsen i Gävleborgs län samt jägare diskuterade möjligheten att senarelägga björnjaktspremiären så att björnjakten och älgjaktens startdatum sammanföll.

Nu har Gävleborgs länsstyrelse beslutat att man behåller det premiärdatum man haft sedan tidigare, den 21 april. Däremot kan det komma att ske andra regelförändringar för jakten.

– Det är inga stora grejer. Men vi har tittat på att göra en del förtydliganden och förenkla reglerna, säger Sara Sundin.

– Vi ska dra våra förslag för viltförvaltningsdelegationen på nästa möte.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser