Björnjakten snart över i Jämtland

Östersund (JJ) I dag avlystes jakten i delområde 1b i Jämtland. Nu är jakten avlyst i tre av länets fyra delområden.

Björnjakten i Jämtland är sedan tidigare i uppdelad i fyra delområden. Jakten har sedan en tid varit över i de två norra delområdena och idag avlystes jakten också i det ena av länets två södra delområden.

Område 1b hade en tilldelning på max 20 björnar. Nu får resterande del fällas i det sydvästra området. Kvar återstår enligt SVA tolv björnar att fällas.

Den totala tilldelningen i Jämtlands län är 74 björnar.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser