Björnjakten slut i norra Jämtland

Jämtland (JJ) Nu är har björnjakten avslutats i norra Jämtland (delområde 2A+B) Sista björnen, en hanne på 65 kilo fälldes av björnjaktsprofilen Robert Salomonsson.

Plotthunden Turbo skötte sig galant och gjorde så Jämtlands norra delområde avlystes i dag. Bakom den lyckade jakten låg Robert Salomonsson, Natalie Jonsson, Thomas och Magnus Christoffersson samt Joakim Isaksson.

Får två dagar sedan lurade björnen Robert, hans kompisar Thomas och Magnus Christoffersson, Joakim Isaksson och Roberts sambo Natalie Jonsson. Därför var de med andra ord sugna på ett nytt försök i morse med förhoppning att överlista den.

– Vi jagade på Borgahällan som ligger inne i Jämtlands län. Vid femtiden imorse släppte vi Turbo, min plotthund som gör sin tredje björnhöst. Han har ett långsamt drevsätt vilket är bra när han släpps själv, säger Robert.

Turbo hittade björn rätt tidigt uppe på berget och när det drog i väg och började bukta som i måndags förstod jägarna att det sannolikt var samma björn.

– Jag gick och ställde mig på ett ställe där björnen snurrade sist och efter ett tag kom han och hunden i ett lugnt gångstånd, säger Robert.

Nu börjar björnjakten ta slut i områdena kring Roberts hemmaplan. Jakten är avlyst i Västerbotten och Västernorrland sedan tidigare. Kvar av årets tilldelning på 219 björnar återstår nu 59 stycken.

Bär det av till Norrbotten nu?

– Jag vet inte. Vi håller på och kollar runt lite. Blir det ingen björnjakt satsar jag på älg på måndag. Dessutom har vi sett mycket fågel, framför allt gråfågel och det är riktigt kul, säger Robert.

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser