Björnjakten avlyst i två delområden i Dalarna

Dalarna(JJ) Björnjakten har avlysts i delområde 2 och 3 i Dalarnas län. Detta efter att den sista björnen fälldes på lördag morgon i område 2 och den sista vuxna honan i område 3.

Sammanlagt har 47 björnar fällts i länet fram till lördag förmiddag.
Delområde 2 (norra Dalarna, utom Idre) har tilldelats flest antal björnar, 40 stycken. I delområde 3 och 4 ska björnpopulationen tillåtas att öka. Därför finns en honkvot i dessa två områden.  

– Just nu (red.anm. läs cirka före klockan 10.00 på lördag förmiddag) återstår som mest nio björnar att jaga i länet. Om en hona skjuts i delområde 4 så blir jakten avlyst där, trots att det skulle kunna återstå ytterligare en björn i det området, säger Fredrik Dalerum, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

I övriga två delområden såg det ut så här strax före klockan 10.00 i dag:       
Område 1, i Idre-området, har hittills en björn fällts av som mest åtta björnar.·       
Område 4, i sydligaste delen av länet har ingen björn fällts. Där får som mest två björnar fällas, varav högst en vuxen hona. 
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Fotnot: Observera att informationen om antalet fällda björnar redan kan vara inaktuell.

Fotnot:
Uppdaterad information om hur många björnar som är kvar att fällas i varje delområde finns på telefonsvarare 010-225 04 70.     
Rapport om fälld eller påskjuten björn ska göras inom två timmar till 010-225 04 69.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser