Björnjakten avlyst i Norrbotten

Norrbotten (JJ) I går sköts den sista av de 67 björnarna i Norrbotten och jakten är därmed avlyst i länet.

Björnjaktsäsongen lider mot sitt slut. Med en vecka kvar av jakten återstår endast fyra björnar på licensen. Alla län har fällt sina tilldelningar utom Dalarna där fyra av åtta tilldelade björnar i delområde 1 är kvar. Delområdet är renbetesland och fjällnära terräng i nordvästra delen av länet.

Enligt information från Statens Veterinäranstalt, SVA har totalt fem björnar för mycket skjutits under jakten. I Gävleborgs län överskreds tilldelningen med fyra björnar och i Västernorrland område 2 sköts en björn för mycket. 16 av de hittills 267 fällda björnarna har varit märkta majoriteten av dem har skjutits i Dalarna. 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser