Björnjakt slopas i ytterligare ett område

Järvsö (JJ) Hittills har två områden, ett i Letsbo och ett i Färila stängts av för björnjakt sedan misstänkt illegala björnåtlar hittats. Nu har ett område i Järvsö blivit av med björnjakten.

Det rör sig om mark som ägs av Stora Enso i Järvsö. Jaktområdet ligger i Ramsjö och ytan som Stora Enso avlyser är omkring 2 500 hektar

Totalt har omkring fem ton slaktavfall från tamboskap påträffats ute i Järvsö. Upptäckten har anmälts av Ljusdal kommun samt länsstyrelsen, som miljöbrott och som jaktbrott, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg.

 

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser