Björnjakt i delområde ett i Dalarna

Dalarna(JJ) I dag fälldes den sista björnen i delområde fyra i Dalarnas län, därmed är björnjakten avlyst i detta delområde. Nu är licensjakten på björn i Dalarna bara tillåten i delområde ett, renbeteslandet.

Delområde fyra, sydöstra Dalarna, tilldelades bara två björnar för att björnpopulationen ska tillåtas att öka i länets södra delar. På så sätt ska björnstammen får en mer jämn spridning i Dalarna.

De återstående björnarna får bara fällas inom inom renbetesland, delområde ett. Licensjakten på björn i Dalarna pågår som längst till 15 oktober 2014.

Uppdaterad information om hur många björnar som är kvar att fällas i varje delområde finns på telefonsvarare 010-225 04 70. Rapport om fälld eller påskjuten björn ska göras inom två timmar till 010-225 04 69.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.  

Fotnot: Observera att informationen redan kan vara inaktuell.  

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser