Björnjakt blir en fråga för Naturvårdsverket

Först sade länsstyrelsen nej till skyddsjakt på björn på Alnön utanför Sundsvall. Nu har beslutet överklagats hos Naturvårdsverket.

Många Alnöbor har sett björnar under sommaren och hösten. Rädslan bredde ut sig och till slut krävde den lokala S-föreningen skyddsjakt, skriver Sundsvalls Tidning.

Även Alnöbon Kjell Jacobsson vände sig till länsstyrelsen med samma krav.

Men länsstyrelsen sade nej och nu har Kjell Jacobsson gått vidare till Naturvårdsverket.

– Nu ska vi samla matrester i särskilda tunnor och ha dem utanför husen. Björnar är inte dummare än att de söker sig till maten som är lättast att få tag i, säger han.

Kjell Jacobsson säger att det finns två honor, en med fjolårsungar och en med årsungar, kvar på Alnö. Även en stor hanne ska finnas på ön.

– Vem tar ansvaret om något händer. Naturvårdsverket ska nu fatta beslut. Frågan är om de hinner innan björnarna försvinner ner i sina vinteriden.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser