Björnjägarserien: Stefan Lindström jagar trots opererad axel

Kungsbacka (JJ) Idag presenterar vi björnhundsägare Nr 7 inför årets björnjaktspremiär. I går inledde vi serien med sex björnhundsägare. Om du missade detta hittar du texten längre ned i nyhetsspalten. Dagens björnhundsägare, Stefan Lindström, Norrbo, har opererat en axel och är tveksam om han klarar att skjuta på ståndskall...

 
En vecka före björnjakten orkade inte Stefan Lindström, Norrbo, lyfta studsaren ordentligt efter en axeloperation. I höst hoppas han på att kompisar ska följa honom in på björnståndet och skjuta om han inte snabbt blir bättre.  

Stefan Lindström, Norrbo:

Hur har du planerat årets björnpremiär?
– Jag har inte planerat så mycket. Premiären kommer jag att jaga på min  hemmamark mellan Sveg och Ljusdal. Jakten här i Gävleborg brukar gå ganska fort så jag vill ta de chanser som finns hemma, sedan får jag se vad som händer.

– För mig känns det inte så jätteviktigt att åka runt i jaktlag, vill inte stressa, berättar Stefan Lindström.

Hur har du förberett dig inför jakten?
– Jag har opererat vänster axel så jag har varit sjukskriven hela sommaren.  Hundarna är verkligen vältränade, jag har blivit lite av en nattmänniska och just hundträningen är nästan det enda jag gjort i sommar.

Vilka hundar kommer du att jaga med i höst?
– Det blir mina båda finnstövare Klubbokvarns Bull och Lynx. Min bästa hund, Kim drunknade i fjol, även han en finnstövare. Men Bull och Lynx funkar bra så det ska bli spännande.

Hur mycket planerar du att jaga?
– Jag är sjukskriven fram till den 1 oktober, men just nu känns det väldigt osäkert om jag överhuvudtaget kan skjuta själv. Jag opererade mig i juni och bara för ett par dagar sedan var det första gången jag orkade lyfta studsaren. Jag är högerskytt, men just nu orkar jag inte lyfta vänsterarm på det sätt jag hoppats på, förklarar Stefan.

– Jag har inte skjutit ett skott, men jag ska prova att skjuta strax före premiären.

– Men det brukar inte vara något problem att hitta någon som vill följa med in på björnståndet och skjuta. För mig är det absolut viktigaste att hundarna får jobba och gör det bra!

I morgon kan du läsa om brödratrion som i fjol sköt sex björnar på tio dagar. I år har de ett nytt spännande fokus.

Vill Du rapportera fällda björnar, skicka bild via MMS till Jaktjournalen, 070-395 00 94, så ringer vi upp. (Spara numret nu).

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser