Björnjägare löste eftersök på älgjakten

Lillhärdal (JJ) I förmiddags fick Rasmus Boström, Älvdalen och Henrik Lindkvist, Sveg hjälpa ett älgjaktslag med ett eftersök på björn.

Tillgång på bra björnhundar kan vara bra även under älgjakten. Foto: Rasmus Boström

I dag är det älgjaktspremiär för alla som har septemberjakt på älg. Utanför Lillhärdal i södra Jämtlands län fick ett jaktlag i morse ringa in duktiga björnjägare, sedan en björn blivit påskjuten.

– En passkytt hade fått en björn i pass när han satt intill en väg. Björnen hade gått undan och passkytten trodde han eventuellt bommat, säger Rasmus Boström som tillsammans med Henrik Lindkvist snabbt kunde vara på plats med sina erfarna hundar.

– Jag gick bara en kort bit från skottplatsen innan jag såg blodspår. Då släppte vi våra hundar och det blev ståndskall bara 150 meter längre in, säger Rasmus.

Björnen, som vägde cirka 100 kilo kunde avlivas direkt.

Rasmus Boström tillsammans med skytten som fick björnen i pass. Med på bilden återfinns också smålandsstövaren Chip och plotthundarna Hello Kitty och Rex.

Rasmus Boström tillsammans med skytten som fick björnen i pass. Med på bilden återfinns också smålandsstövaren Chip och plotthundarna Hello Kitty och Rex.

 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser