Björnjägare i Dalarna inte längre misstänkta

Malung (JJ) Miljöåklagare Christer Jarlås har lagt ned förundersökningen om jaktbrott i samband med en björnjakt väster om Malung.

Det var tidigare i veckan Jaktjournalen rapporterade om att en förundersökning inletts sedan en björnhona med mjölk i juvret fällts.

Nu meddelar miljöåklagaren att förundersökningen lagts ned och att det inte föreligger någon brottsmisstanke längre mot jägarna.

Läs också: Misstänkt jaktbrott på björn i Dalarna>>

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser