Björnjägare förföljs på Facebook

Ljusdal (JJ) Jaktmotståndare fortsätter att trakassera och hota jägare. Erica Ling från Järvsö sköt en björn och förföljs nu på Facebook.

Ljusdalsposten berättar om Erica Ling som sköt sin första björn, en hane på 200 kilo. Hon tog bilder och de fick lokaltidningen publicera när de kontaktade henne.

Det har fått jaktmotståndare att ge sig på Erica Ling på Facebook med hat och hot.

– Jag vill dela med mig av min glädje och av vad jag åstadkommit. Men jag kunde inte ana vilka konsekvenser det skulle få, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Förkortar lidande

Hon undrar om de hatande människorna tänker på hur kött egentligen hamnar på våra tallrikar, om djur inom köttindustrin har det bättre än vilda djur som skjuts.

Erica Ling har förståelse för människor som väljer att inte äta kött.

– Ja, det har jag mer respekt för. Fast hur skulle det se ut om jägare inte höll nere stammarna? Snabbt skulle björnar komma in i samhällena och leta mat, säger Erica Ling till Ljusdalsposten.

Hon pekar också på den insats som jägarna gör i samband med trafikeftersök, där djurs lidande i många fall förkortas väsentligt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser