Björnjägare fälld i rätten

Gävleborg (JJ) Mannen hade i gång flera åtlar med fiskrens och nougatkräm samt åtelkameror som övervakade dem. Nu döms han till böter av Hudikvalls Tingsrätt.

35-åringen döms för bland annat lockande av vilt från annans mark. Arkivfoto: Holger Nilsson.

Mannen som är i 35-års åldern och hemmahörande i länet döms för brott mot jaktlagen samt brott mot kameraövervakningslagen. I tillägg till böter på 40 000 kronor döms mannen att betala sina advokatkostnader på strax över 30 000 kronor.

Enligt Tingrätten har mannen genom tidpunkten för åtling och åtelkamerornas användning bevisat att det rörde sig om förberedelser för till brott mot jaktlagen. Mannen har också lockat vilt från annans mark.

Det var i fjol i samband med björnjaktspremiären Polisen fick in tips om fem åtlar med åtelkameror utplacerade. På åtlarna låg älgslaktrester, havre, melass, nougatkräm och fiskrens, rapporterar SVT Nyheter.

Läs också:

Åtal för förberedelse för grovt jaktbrott

Rättegång om misstänkt björnåtling

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Får vargdödat i Halland

I helgen attackerades och dödades ett får i Tvååker sydost om Varberg. Nu konstaterar länsstyrelsens besiktningspersonal att det var varg som dödade djuret.

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.
ANNONS ▼