Björnhona med unge skjuten – misstänkt jaktbrott!

Tvä jägare i Vemhån, misstänks för jaktbrott sedan björnhona med unge skjutits.

En hona med unge som troligtvis är hennes sköts utanför Vemhån i fredags.

Nu är två jägare misstänkta för jaktbrott. I fredags sköts en björnhona och en unge i skogarna utanför Vemhån.

Honan sköts först och flera timmar senare sköts ungen. Det var när honan flåddes man upptäckte att hon hade mjölk i juvret och man misstänker att ungen är hennes, deras DNA kommer att analyseras för att ta reda på om de hör i hop.

Det var två olika skyttar som sköt honan och ungen.

– Det är ännu inget beslut fattat om det blir förundersökning, säger Andrew Sörensson vid Östersundspolisen, till Länstidningen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser