Björnhane skjuten i Liden

Sundsvall (JJ) För ett par timmar sedan fälldes en stor björnhane på 210 kg i Liden, mellan Sundsvall och Bispgården.

Upprinnelsen till jakten startade i går kväll vid 21-tiden då en björn observerades utanför Liden. Jaktlag i området beslutade sig för att gemensamt försöka fälla björnen. De ringde hundföraren Robin Strömqvist, Ramsele, som haft en framgångsrik höst med sina hundar.

– Tidigt i morse var jag på plats med mina hundar. Först släppte jag Buniak som tog spåret och efter en kilometer blev det upptag och ståndskall. Då släppte jag också Norma, men när hon kom fram gick det loss en bit, men sedan blev det stopp och ståndskall igen, berättar Robin för Jaktjournalen.

Björnen stannade i ett mycket tätt och brant område.

– Jag tog med mig Janne Westerlund och tillsammans smög vi in på ståndskallet. Och när vi slutligen fick skottchans sköt vi ett skott var, berättar Robin, direkt från skogen.

Björnen fälldes i Västernorrlands delområde 1, på marker tillhörande Märgårds jaktlag.

Totalt har nu fem björnar fällts för hans hundar i höst, fyra har han skjutit själv.

Jägarna bakom första björnen i Liden på mannaminne, fr v Robin Strömqvist med Buniak och Norma, Janne Westerlund och Dick Höglund. Foto: Alexander Fagerlund.
AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser