Björnen snodde älgköttet

Nästeln (JJ) Stordammens jaktlag sköt under dagen två kalvar som de hängde i slakteriet. När de återvände dagen efteråt hade en björn hälsat på och kalasat på kalvköttet.

När jägarna återvände på morgonen såg de att en av soptunnorna utanför slakteriet hade förstörts.
Björnen hade sedan gått in genom att krossa ett fönster. I fönsteröppningen hittade jägarna björnpäls i glassplittret. Björnen hade sedan ätit på de flesta av kalvdelarna som fanns i slakteriet.
När björnen ätit klart hade han istället för att krypa genom fönstret forcerat dörren från insidan och brutit sig ut.
Jägarna förlorade allt kött och det som låg kvar utanför beslutade man att lämna till björnen.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser