Björnen slog till – igen

Stor-Tävremsvallen (JJ) Vid två tillfällen har en slagbjörn härjat vid Fäboden Stor-Tävremsvallen i Härjedalen.

Vid första tillfället rev björnen ett får och en killing. Andra gången nöjde den sig med att ta en killing. Vid besiktning av slaktplatsen kunde länsstyrelsens naturbevakare konstatera att det var en stor björn som varit framme. Länsstyrelsen anser att de som sköter fäbodvallen bör hålla sina djur bakom stängsel nattetid för att undvika att fler djur faller offer för björnen.
Djurägarna anser att björnen ska skjutas och att det tar alldeles för lång tid att få ett fällningstillstånd.
Länsstyrelsen tvekar till att ge ett fällningstillstånd eftersom det finns gott om björn i området och risken är därför stor att fel björn skulle fällas.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser