Björnen bet Örjan över hela kroppen

Östersund (JJ) Örjan Åhrén, 51 ligger kvar på sjukhuset i Östersund. Skadorna från gårdagens attack var allvarliga men inte livshotande.

Det var när Örjan Åhrén och hans bror Torbjörn Åhrén arbetade med sina renar uppe på fjället Sielkentjahke mellan Gäddede och Strömsund i nordvästra Jämtland som en björn plötsligt dök upp i renflocken. De två bestämde sig då för att skydda sina djur med stöd av paragraf 28.

Björnen överraskade dock Örjan Åhrén och brodern Torbjörn fick komma till undsättning och lyckades skjuta björnen. Det var också Torbjörn som snabbt larmade 112 så ambulanshelikopter kunde komma.

Tidningen Expressen skriver att björnen rev sönder Örjans skinn och bet honom över stora delar kroppen. Han opererades akut, men redan i går kväll hade han vaknat upp igen och mår enligt anhöriga, efter omständigheterna, bra.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nya regler förbereder för licensjakt på järv

Inom några år kan det vara dags för licensjakt på järv. Naturvårdsverket presenterade på fredagen förslag på nya föreskrifter för rovdjur och där öppnas för möjligheten att länsstyrelserna ska fatta beslut om licensjakt på järv.
ANNONS ▼

Annonser