Björnen bet Örjan över hela kroppen

Östersund (JJ) Örjan Åhrén, 51 ligger kvar på sjukhuset i Östersund. Skadorna från gårdagens attack var allvarliga men inte livshotande.

Det var när Örjan Åhrén och hans bror Torbjörn Åhrén arbetade med sina renar uppe på fjället Sielkentjahke mellan Gäddede och Strömsund i nordvästra Jämtland som en björn plötsligt dök upp i renflocken. De två bestämde sig då för att skydda sina djur med stöd av paragraf 28.

Björnen överraskade dock Örjan Åhrén och brodern Torbjörn fick komma till undsättning och lyckades skjuta björnen. Det var också Torbjörn som snabbt larmade 112 så ambulanshelikopter kunde komma.

Tidningen Expressen skriver att björnen rev sönder Örjans skinn och bet honom över stora delar kroppen. Han opererades akut, men redan i går kväll hade han vaknat upp igen och mår enligt anhöriga, efter omständigheterna, bra.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser