Björndubbel för Ralph och hans hundar

Ånge (JJ) Ralph Persson, fick vara med på två lyckade björnjakter på två dagar med sina plotthundar. På torsdag sköt en passare en björn för plottarna och på fredag lyckades man återigen när en passkytt fällde en björn för hundarna.

Måns Askert och Fredrik Ottosson (t.h) med björnen som Fredrik sköt efter Ralph Perssons plotthundar.

Ralph jagade på torsdag med sina hundar i Flykälen i närheten av Storåbränna tillsammans med Fredrik Ottosson och Måns Askert.

Ralph släppte sina plottar Piparmyrens Fuska och Piparmyrens Fideli på en gammal synobservation. Jaktlaget postade ut och Fredrik Ottosson ställde sig i bakpass där Ralph släppte sina hundar.
Tills sist kom björnen i Fredriks pass och det var en glad skytt som kunde meddela att jakten fått ett lyckligt slut. Björnen, en hona, vägde cirka 90 kilo.

Tony Hansson avslutade björnjakten som Ralph Persson påbörjat i Ånge. Tony sköt björnen på pass vid en skogsbilväg.

Vid tretiden på morgonen dagen efter var det dags igen när man fick rapport om en färsk björnskit på en väg i Ånge. Efter en biltur på 18 mil fick Piparmyrens Fuska åter komma loss på ett färskt björnspår i Snöberget.
Ralph valde att ställa sig på spåret och det dröjde ett par timmar innan Suska kom tillbaka med björnen.
Ralph sköt mot björnen som gick vidare. Han valde då att släppa fler hundar för att snabbt klara av eftersöket. Björnen ställde sig i ett område med enormt tät skog och när Kalle Persson smög in för att skjuta såg han björnen utan att få någon skottchans.
Björnen kastade och gick sakta undan hundarna mot Tony Hansson som stod på pass efter en skogsväg och kunde fälla björnen som var en hona och vägde cirka 100 kilo.
Ralph och hans hundar är i morgon i Björna för att på nytt försöka komma i kontakt med björn.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser