Björndoublé i Västerbotten

Fr.v Johan Öhman, Jimmy Mårtensson, Bo-Erik Hjärpe, Hasse Nordström, Roger Andersson, Robert Salomonsson, Peter Mårtensson och Martin Ottosson. Dorotea (JJ) Under en dramatisk jakt kunde björnjägarna Robert Salomonsson, och Johan Öhman skjuta var sin björn inom några minuter.

Efter tips om en ny bärskit efter björn släppte Johan Öhman och Jimmie Mårtensson plotthundarna Buzz och Stripe. Efter ett längre spårningsarbete hittade hundarna björnen som stod kvar i upptaget.

På väg mot ståndskallet såg Johan och Jimmie en annan björn som gick över en stor myr. Eftersom de visste att Robert Salomonsson fanns i området tog de telefonkontakt med honom och tipsade om björnen som de sett.
Johan och Jimmy fortsatte sedan efter sin björn och Johan kunde efter att först ha stött björnen en gång komma in på ståndet och skjuta den.

Robert hade samtidigt släppt Frisko och den lånade gråhunden Jack. Efter två kilometer hann de ikapp björnen i en tät ungskog.  När Robert kom nära ståndskallet passerade Frisko jagad av björnen. På nära hålla fick björnen syn på Robert och gick till anfall.

Efter två snabba skott och lite tumult kunde Robert till sist skjuta björnen. Roberts björn vägde 170 kilo och Johans 135 kilo.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser