Björnattack norr om Edsbyn

Edsbyn(JJ) En björnattack inträffade i morse norr om Edsbyn. En äldre man skadades av en björnhona och vårdas på sjukhus för sina skador.

Mannen skulle ut med båten för att fiska. Men på väg till ekan så mötte han en björnhona, han hann se en björnunge i närheten.
När björnen gick till attack låg mannen på marken och han fick både bit och rivsår. 
Efteråt försvann björnarna till skogs.
Mannen lyckades gå hem själv. 

Mannens syster ringde upp grannen Nils Hansson på morgonen.
– När jag kom dit så stod han vid diskbänken i köket och blödde. Han hade långa revor bak på huvudet och en muskel hade slitits av så att örat satt löst, berättar Nils Hansson för Ljusnan/helahalsingland.se.

Efter att grannen larmat om händelsen så fördes mannen till sjukhuset i Bollnäs, sedan fördes han till sjukhuset i Gävle.
Nu ska han må bra efter omständigheterna.
Det här rapporterar Ljusnan/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser