Björnåtel ska locka turister!!

I Finland finns ett antal björnåtlar där turister kan sitta och studera björnar på när avstånd. Foto Roger C Åström Lofsdalen (JJ) Länsstyrelsen har gett tillstånd till en björnåtel en mil utanför Lofsdalen för att besökande turister t ska få möjlighet att fotografera och studera vilda björnar. Tillståndet gäller under april, maj, juni och juli i år och nästa år. Björnskådningen startar den första juli.

– Det finns ett stort intresse för att titta på björn. Intresset för viltskådning ökar generellt. Jag hoppas att björnskådningen ska bli en anledning att åka till Lofsdalen så att nya gäster kommer till byn, bor, äter och handlar här. Vi behöver mer sommarturism, säger Emil Backman, till Länstidningen.

Emil är den som beviljats tillstånd att åtelmata björn på familjens mark.   Det finns ett halvt dussin gällande tillstånd för åtelmatning av björn i Härjedalen och Jämtland.
Samtliga är tidsbegränsade under året och de flesta gäller viltskådning.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser