Björnar besökte tältläger

RÖTVIKEN/GÄLLÖ(JJ). Utländska turister fick oväntat besök av en björnhona med unge i sitt tältläger norr om Rötviken under förra veckan.

Det var 14 holländare och en belgare som tältade på länsstyrelsens lägerplats i ett naturreservat norr om Rötviken. 

– Jag hörde ljud intill lägret och tittade upp och såg den lilla björnungen komma in på lägerområdet.Den kom alldeles intill mig som för att undra vad det var för en figur som låg där.Strax därefter hörde jag björnmamman som rörde sig något tiotal meter bort. Hon kom närmare och var som närmast 7–8 meter från mig, berättar Geerd De Koning, naturupplevelsearrangör i Gällö och ansvarig för expeditionen, för Länstidningen.

Sedan försvann björnarna från platsen men vid frukosten återkom de till platsen igen.
Då sattes sig alla i säkerhet i sina bilar och det blev fina möjligheter för turisterna att ta bilder på björnarna.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser