Björn skjuten utanför Lillhärdal

Lillhärdal (JJ) Tidigare idag fälldes en stor björnhanne i Tandsjön, söder om Lillhärdal.
Bröderna Falk från Våmhus är erkänt skickliga rovdjursjägare. Idag fällde Mikael en hanbjörn på 185 kg utanför Lillhärdal.

 – Vi hittade en liten björnskit som vi släppte min smålandsstövare Panter och brorsan Mikaels plott Tiger, berättar Lars-Gunnar Falk, Våmhus.

Björnen hade inte gått så långt och redan efter 5 minuter reste hundarna björnen. Direkt i upptaget blev det ett drev som buktade, efter ett tag blev det gångstånd och de tio-talet jägare som var med hade då upplevt spännande jakt.

– Jag tror att det gått cirka 45 minuter när björnen skulle passera en skogsbilväg, men då han brorsan Mikael genskjuta björnen och sköt den på vägen, berättar Lars-Gunnar.

Björnen var en reslig hane på fina 185 kg och fälldes inom Jämtland Södra björnområde.

För Er JJ-läsare kan vi påminna om att Jaktjournalen utsåg Falks Smålandshund Panter till Månadens Hund i vårt decembernr 2012.

Har även du varit ute på en lyckad björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94, glöm inte heller att ladda ned vår nyhetsapp – JJ-appen – finns till både Ihone och Androider. Du kan även följa jakten på vårt Facebook- och Instagramkonto.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser