Björn skjuten i Arjeplog

Arjeplog (JJ) Mikael Johansson, Laisvallby, fällde första älgjaktveckan en björn som vägde 220 kilo. Mikael var ute på riktad björnjakt med sin hund Musse när man hittade färska björnspår.

Mikael släppte sin blandrashund på spåren och ganska snabbt fick hunden kontakt med björnen. När Mikael smög fram kunde han skjuta ett skott som fick björnen att falla, med ett andra skott var jakten slut.
Björnhunden Musse är sjutton månader och är andra generationen björnhund med gråhunds- och hälleforsblod i ådrorna. Mikael har köpt hunden av en björnjägare i Norsjö.
Samma vecka sköts en ung björn på 61 kilo vid Laisälven nedanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser