Björn påskjuten i Ockelbo

En björn påsköts idag i skogarna utanför Ockelbo. Eftersök pågår just nu.

Av de 143 tilldelade björnarna är en fälld i Jokkmokk, Norrbotten, en i Ragunda, Jämtland, två i Dalarna, Orsa och Lumsheden, samt en i Ljusdal, Hälsingland. Dessutom har en björn påskjutits utanför Ockelbo i Gävleborg.Har du bilder eller någon spännande berättelse från årets björnjakt, maila till Jaktjournalen: E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser