Björn observerad i trakten av Näshulta

ESKILSTUNA(JJ). Flera personer uppges ha sett björnspår i området kring Näshulta. En synobservation ska också ha gjorts på cirka 100 meters håll.

Då det inte fanns någon snö vid tillfället så har det dock varit svårt att säkra spår. När snön nu kommit är det dock betydligt bättre chanser att verkligen säkerställa om det varit björn som varit framme eller inte. 
– Om vi får fler observationer åker vi ut och tittar, absolut. Det hade varit väldigt spännande om man kunde konstatera att det är en björn, säger Per Folkesson, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Sörmland, till Eskilstuna-Kuriren.

Och det är inte säkert att det är björn som varit framme – enligt Folkesson har vildsvin ofta misstagits för björn.
Något känt björnrevir finns inte i området, men det händer att enstaka björnar ibland passerar området. 
Det här rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser