Björn nära hästhage

Gävle(JJ) När Joel Sverin arbetade med stolparna till en hästhage fick han plötsligt se en björn bara 50 meter bort. Nu går familjens hästar i hagen och björnobservationen väcker oro.

Björnobservatoinen i Häcklinge gjordes för några veckor sedan. Beatrice Sverin, mamma till Joel, säger till Gefle Dagblad/gd.se att det känns obehagligt med björn så nära.

Men Per Mellström, vid Jägareförbundet Gävleborg, är inte förvånad över att björnen setts där. 
– Det är inte speciellt ovanligt. Så har det varit i andra delar av länet under många år, men när en björn dyker upp i områden där den inte brukar vara väcker det lite uppståndelse, säger Mellström till Gefle Dagblad/gd.se. 
Han menar att det kan bli farligt för en ryttare om hästen skräms av en björn. 

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser