Björn kalasar på sopor i centrala Bureå

Bureå (JJ) En björn lämnat efter sig spår när den sökt genom soptunnor inne i samhället Bureå ett par mil söder om Skellefteå.

Lokaltidningen Norra Västerbotten var på plats på för att fotografera och intervjua personer som fått sina soptunnor genomsökta. Mindre än en timme efter att tidningens reporter lämnat platsen hade björnen åter besökt soptunnorna.
Den drabbade tog kontakt med de lokala jaktlaget som uppmanade honom att ringa polisen. Det hela slutade med att en av länsstyrelsens björnjägare ska komma till Bureå för att försöka skrämma bort björnen.
Om det inte skulle lyckas kan polisen besluta om skyddsjakt. Enligt polisen får det bli en sista utväg eftersom det är problematiskt och svårt med skottlossning i ett tätbebyggt område, skriver Norran.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser