Björn jagade stockholmspolis

Stockholm (JJ) En polisman som var ute på en joggingtur när han fick sällskap av en stor björn som sprang bredvid honom på tre meters avstånd. Händelsen inträffade i Stockholm mellan Rönninge och Salem.

Den joggande polisen försökte hålla sig lugn och märkte efter en stund att björnen försvunnit. Efter en stund tittade han bakåt och fick då se hur björnen satt stilla med högt huvud. Polisen mötte sedan en flicka som sett björnen och var mycket rädd. Polisen tröstade flickan och de båda sprang bort från den plats där de sett björnen. Polismannen fick hela tiden stoppa joggare som var på väg mot björnen. Polisen hade ingen mobil med sig, men när han kom hem kontaktade han sina kollegor som ryckte ut till motionsspåret. De kunde inte finna björnen, men de hittade björnspår. Jakträttsinnehavare gjorde sent på kvällen bedömningen att man inte skulle sätta igång någon björnjakt.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser