Björn dödade jakthund

Idre (JJ) Först befarade man att jakthunden dödats av varg, men veterinärundersökning visade att en björn sannolikt låg bakom angreppet på jakthund i nordvästra Dalarna.

– Mycket talar för att det är en björn som dödat hunden, säger Peter Wallin, besiktningsman på länsstyrelsen i Dalarnas län.

Han var med och tog hand om en jakthund som attackerades vid Fröbergsvallen norr om Särna. Hunden hade dödats av ett rovdjur men om det var varg, lo eller björn kunde inte avgöras på plats, rapporterar dt.se.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser